kerriepoeder

Gerechten met kerriepoeder.

Hieronder vind je een drietal recepten waarin gebruikt wordt gemaakt van kerriepoeder. Er zijn natuurlijk veel meer recepten te vinden. Dit is vooral bedoeld om enige verscheidenheid te laten zien.

Gevulde eieren

Er zijn veel variaties op dit recept. Er is echter maar ëën klassieker.

gevulde eieren “Klassieke gevulde eieren zijn lekker bij de borrel, lunch of bij het diner.”

Afhankelijk van de hoeveelheid kan dit recept natuurlijk worden vermeerderd.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • 1 tl dyon mosterd
  • mespuntje kerriepoeder
  • mespuntje paprikapoeder
  • handje verse bieslook

Kook de eieren hard, spoel ze koud. Schil de eieren en snij ze voorzichting door de lengte in tweeën.

Plaats al het eigeel voorzichtig in een schaal. Prak de dooiers met een vork zo glad mogelijk.

Roer nu de mayonaise, yoghurt, mosterd, kerrie- en paprikapoeder door de dooiers tot een egaal geheel.

Spuit het mengsel met een spuitzak en een gekarteld mondje in de eiwitten. Garneer met kleingesneden verse bieslook.

Bloemkool Kikkererwtensalade

Dit heerlijke recept vond ik op een pagina van Albert Heijn, erg gemakkelijk en super lekker.

kikkererwten “Deze vegatarische salade is een gezonde maar toch pittige afwisseling.”

Ingrediënten

  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 15 gram koriander
  • 1 bloemkool
  • 1 el arachideolie
  • 75 gram rozijnen
  • 1 rode peper
  • 400 gram kikkererwten
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 2 el kraanwater
  • 100 gram babyspinazie

Snij de bloemkool in kleine roosjes en kook drie minuten. Laat goed uitlekken.

Fruit de kurkuma kort en voeg in de hete pan de bloemkool toe. Bak 3 minuten met peper en zout. Haal de pan van het vuur en voeg rozijnen toe.

Snij de peper zonder zaadlijsten en de koriander. Laat de kikkererwten uitlekken. Maak een dressing van de helft van de koriander, de rode peper, de yogurt en het water. Schep hier de kikkererwten doorheen.

Server de bloemkool met daaroverheen de kikkererwten en daarop de overige koriander in een schaaltje op pot.

Pittige kerriesoep

Deze simpele maar superlekkere soep kwam ik tegen op de site Lekker en Simpel.

kerriesoep “Deze soep is in een handomdraai klaar en altijd lekker ”

Ingrediënten

  • 6 tl kerriepoeder
  • 25 gram boter
  • 1 liter kippenbouillon
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 gesnipperde ui
  • 6 tl allesbinder
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl sambal
  • scheutje koksroom
  • handje versie bieslook

Bak in een stukje boter de ui en knoflook glazig.

Voeg de kerriepoeder en de bloem toe. Roer goed door.

Voeg de kippenbouillon toe en laat zo'n 10 minuten sudderen.

Vervolgens de sambal en allesbinder om de soep de smaak en de binding te geven.

Voeg als laatst de koksroom toe, kook even door en serveer met de verse fijngesneden bieslook.

Lees hier meer over kerriepoeder.

Kerrie(poeder) is divers
Er zitten verschillende goede bestandsdelen in kerriepoeder
Kerriepoeder is lang houdbaar
Wanneer je het droog het donker bewaard, kun je het jarenlang bewaren.
Kerrie(poeder) is in veel gerechten te gebruiken
Van sausjes naar Oosterse gerechten. Kerriepoeder is veelzijdig in gebruik.
kerriepoeder ingredienten
X Wij gebruiker cookies. Als u gebruikmaakt van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.